Mescid-I Aksa Nerede / Son dakika! İsrail polisi Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı / Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da.. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Mescid-i Aksâ neden önemlidir? Mescid-i Aksâ nerededir ...
Mescid-i Aksâ neden önemlidir? Mescid-i Aksâ nerededir ... from cdn.esmedya.com.tr
Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Neden kudüs bu kadar öenemli?

Aksa kelimesi en uzak anlamındadır.

Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer. Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir.

Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır.

Birinci Adres: Mirac Kandili, Namaz ve Mescid-i Aksâ
Birinci Adres: Mirac Kandili, Namaz ve Mescid-i Aksâ from 4.bp.blogspot.com
Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Aksa kelimesi en uzak anlamındadır.

Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır.

Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Neden kudüs bu kadar öenemli? Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir.

Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal.

Mescid-i Aksa nerede, önemi nedir? Mescid-i Aksa hakkında ...
Mescid-i Aksa nerede, önemi nedir? Mescid-i Aksa hakkında ... from icdn.ensonhaber.com
Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer. Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir.

Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir.

İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir.

Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır mescid-i aksa. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir.